Hírek

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hírei

2018. november 8.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Komoly tervek 2019-re
Fórum forró kérdésekkel.
Olvasson tovább »
#Aktuális
A tanulás teremthet lehetőséget
Nem lehet elég segítséget nyújtani, de Elnour Abd Alla Szilveszter, a BKIK felnőttképzésért felelős vezetője törekszik rá. Nem is rossz eredménnyel.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Sikeresen rajtolt a KAMARAI BIZALOM
A budai kerületek szervezésében a Kamarai Napok nyitó rendezvényei között először mutatkozott be a KAMARAI BIZALOM.
Olvasson tovább »
#Visszatekintő
Összehozta a szakmát
A kiállítók és a látogatók is sikeresnek értékelték az első ízben megrendezett BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítást.
Olvasson tovább »
#Visszatekintő
Kiválóak a vajdasági befektetési lehetőségek
Magyar-szerb üzleti fórumot tartottak Újvidéken a Vajdasági Gazdasági Kamara épületében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.
Olvasson tovább »
#Visszatekintő
Elhunyt Dudás Zoltán
A BKIK Ipari Tagozatának VI. Közlekedési Osztályának több mint tíz évig volt az elnöke és a Mandátum Vizsgáló Bizottság elnökhelyettesi posztját is betöltötte.
Olvasson tovább »
KamaraOnline – Hírek
2023-ig maradhat a kedvezményes lakásáfa
A kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.
Kevesebb a visszaélés a webáruházakban
Az elmúlt évek fogyasztóvédelmi ellenőrzései 54-ről 15 százalékra szorították vissza az e-kereskedelemben tapasztalt jogsértések arányát. A kedvező változás az elektronikus kereskedelem fogyasztóvédelmét szigorító törvénymódosításnak is köszönhető.
Az e-kereskedők decembertől nem alkalmazhatnak tagországonként eltérő árat
Az Európai Unió rendelete értelmében a tagországok online kereskedői december 3-tól nem alkalmazhatnak állampolgárság, lakóhely, illetve letelepedési hely szerint különböző árakat, értékesítési és fizetési feltételeket.
A hazai elektromos autóeladás úttörője
Pályázat kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatására
Közel 10 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása” című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.
Ma lehet utoljára fizetni a régi 1000 forintos bankjegyekkel
Október 31-ig lehet a készpénzes vásárlások során a régi, 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyekkel fizetni, október utolsó napján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja a forgalomból azokat.
Olcsóbb a reklám, drágábbak a munkaerőpiaci szolgáltatások
A távközlési tarifák kétszámjegyű esése nyomán mindössze 0,6 százalékkal, azaz a termelői árak és az infláció üteménél jóval mérsékeltebben nőttek szolgáltatások kibocsátási (termelői) árai az idei második negyedévben az egy évvel korábbiakhoz képest.
Idén még nagyon gyors, jövőre lassuló növekedés várható
A GKI Gazdaságkutató Zrt. idén legalább 4,2 százalékos növekedésre számít, jövőre pedig csak 3,2 százalék körülire.
Duplájára emelkedik a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési juttatása
A kormány november elsejétől megduplázza az elhelyezkedési juttatását azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik sikeresen helyezkednek el a versenyszférában.
Nemzetközi versenyben a Startup Budapest Program
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Startup Budapest Programja lett 2018-ban a European Enterprise Promotion Award (#EEPA) nemzeti nyertese, így indulhat az európai fordulóban is.
Futó Péter: Nem tudjuk hogyan zajlik majd az átalakulás, ezért mindenki pánikszerűen építkezik
Kiterjesztenék a munkahelykeresési programot
Két megyében idén kísérleti programot indítottak, melynek keretében a munkaügyi hivatalok a vállalkozásoknál személyesen gyűjtik be a munkaerőigényeket.
Az üzleti partnerek ellenőrzésének fontosságára figyelmeztet a NAV
Adóellenőrzéskor akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Év végére a Ginop szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot
Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet – mondta Greinstetter Balázs.
Befejeződött a Shopmark bevásárlóközpont átépítése
Befejeződött a 24 000 négyzetméteres Shopmark, Kispest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának közel 5 milliárd forint értékű átépítése.
Nőtt az ipari ingatlanok iránti kereslet
A harmadik negyedévben az ipari ingatlanok iránti teljes bérlői kereslet 109 350 négyzetmétert tett ki, ami 10 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért érték, ugyanakkor 83 százalékos növekedést mutat az előző negyedévhez képest – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).
Kibővítik a csokot
A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg.
6,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma
A nyilvántartott álláskeresők száma 6,5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint a szeptemberi zárónapon 251 000 álláskereső volt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
KamaraOnline – A szakértő válaszol
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide

Vélemény, hozzászólás?